6 de maig del 2014

Recepta de galetes fàcil

Com hi ha dies que no ve de gust sortir de casa degut a la pluja ens estem convertint en uns pastissers quasi "professionals". No, ara en serio, al mal temps li hem de posar bona cara i trobar distraccions per a fer, sinó la tarda és molt llaaargaa. Bé, que me´n vaig del tema, aquesta tarda hem fet galetes, senzilles però molt bones. No sé ben bé la raó però les galetes mai ens han sortit bé.. fins avui i per això em ve de gust compartir-la aquí:
Necessitem 200gr de mantega (l'hem de treure 20 minuts abans de la nevera perquè estigui tendra) i 75gr de sucre glassé. Ho barregem tot amb una forquilla fins que quedi la textura com una pomada. Després afegim 300gr de farina, 1 ou i un pessic de sal. Ho barregem tot molt bé amb les mans, força estona fins que la massa estigui compacta i amb forma de bola. I ja està! Llavors, posem a la taula de treball una mica de farina i en el corró també, perquè no se´ns enganxi la massa i se´ns trenqui. Estirem la massa i fem formes. Personalment, 1cm de gruix és l'ideal. Nosaltres, com no tenim motlles de galetes, hem improvitzat fent servir motlles de la plastelina rodons i també hem fet volar la imaginació. Un cop les galetes estiguin preparades les anem col.locant sobre la reixeta del forn (recoberta amb paper de forn). Escalfem el forn a temperatura de 170 graus (només la part de baix), quan estigui calent posem les galetes uns 20 minuts o fins que estiguin daurades.


 Un cop passat aquest temps, posem les galetes calentes (compte amb no cremar-se) en una altra reixeta. Nosaltres avui les hem decorat amb  sucre glassé tan típic d'aquí (1 rovell d'ou i 150gr de sucre glassé i batre molt fins que quedi lligat i brillant). Ho col.loquem sobre les galetes i ho posem a la nevera durant uns 30 minuts. Després d'això, ja estarà llest per menjar. I us ho asseguro, han quedat boníssimes. Us deixo algunes fotos que he anat fent durant el procés.


Aplanant la massa amb el corró
Galetes preparades per entrar al forn


Preparant el sucre glassé
Galetes llestes per menjar!



També vull compartir algunes consells que a mi em funcionen per treballar a la cuina amb nens. A ells els hi acostuma a agradar molt, sobretot menjar la massa crua (i a qui no??) i pringar-se les mans:

- Tenir tots els ingredients que necessitem preparats a la taula i si pot ser, dosificats en els volums que necessitem. 
- No encendre el forn abans d'hora. Normalment el forn s'escalfa més ràpid i a mi em posa nerviosa sapiguer que el forn està llest i nosaltres encara no. Sobretot sempre l'adult ha de ser el que manipula el forn. 
- Tenir present que tot quedarà brut i ple de farina. Sapiguen-t'ho en gaudirem molt. Sinó, ens estressarem.
- Un cop el pastís/galetes estigui al forn toca recollir i tots hem de contribuir, cadascú al seu nivell. 


1 comentari:

  1. Doncs sí que semblen fàcils de fer, per això deixaré que en torneu a fer per la propera vegada que ens veiem i me les deixeu provar! Va dona, si vosaltres us divertiu un munt fent-les!

    ResponElimina