Com hi ha dies que no ve de gust sortir de casa degut a la pluja ens estem convertint en uns pastissers quasi "professionals". No, ara en serio, al mal temps li hem de posar bona cara i trobar distraccions per a fer, sinó la tarda és molt llaaargaa. Bé, que me´n vaig del tema, aquesta tarda hem fet galetes, senzilles però molt bones. No sé ben bé la raó però les galetes mai ens han sortit bé.. fins avui i per això em ve de gust compartir-la aquí:
Necessitem 200gr de mantega (l'hem de treure 20 minuts abans de la nevera perquè estigui tendra) i 75gr de sucre glassé. Ho barregem tot amb una forquilla fins que quedi la textura com una pomada. Després afegim 300gr de farina, 1 ou i un pessic de sal. Ho barregem tot molt bé amb les mans, força estona fins que la massa estigui compacta i amb forma de bola. I ja està! Llavors, posem a la taula de treball una mica de farina i en el corró també, perquè no se´ns enganxi la massa i se´ns trenqui. Estirem la massa i fem formes. Personalment, 1cm de gruix és l'ideal. Nosaltres, com no tenim motlles de galetes, hem improvitzat fent servir motlles de la plastelina rodons i també hem fet volar la imaginació. Un cop les galetes estiguin preparades les anem col.locant sobre la reixeta del forn (recoberta amb paper de forn). Escalfem el forn a temperatura de 170 graus (només la part de baix), quan estigui calent posem les galetes uns 20 minuts o fins que estiguin daurades.
Un cop passat aquest temps, posem les galetes calentes (compte amb no cremar-se) en una altra reixeta. Nosaltres avui les hem decorat amb sucre glassé tan típic d'aquí (1 rovell d'ou i 150gr de sucre glassé i batre molt fins que quedi lligat i brillant). Ho col.loquem sobre les galetes i ho posem a la nevera durant uns 30 minuts. Després d'això, ja estarà llest per menjar. I us ho asseguro, han quedat boníssimes. Us deixo algunes fotos que he anat fent durant el procés.
Aplanant la massa amb el corró |
Galetes preparades per entrar al forn |
Preparant el sucre glassé |
Galetes llestes per menjar! |
També vull compartir algunes consells que a mi em funcionen per treballar a la cuina amb nens. A ells els hi acostuma a agradar molt, sobretot menjar la massa crua (i a qui no??) i pringar-se les mans:
- Tenir tots els ingredients que necessitem preparats a la taula i si pot ser, dosificats en els volums que necessitem.
- No encendre el forn abans d'hora. Normalment el forn s'escalfa més ràpid i a mi em posa nerviosa sapiguer que el forn està llest i nosaltres encara no. Sobretot sempre l'adult ha de ser el que manipula el forn.
- Tenir present que tot quedarà brut i ple de farina. Sapiguen-t'ho en gaudirem molt. Sinó, ens estressarem.
- Un cop el pastís/galetes estigui al forn toca recollir i tots hem de contribuir, cadascú al seu nivell.
Doncs sí que semblen fàcils de fer, per això deixaré que en torneu a fer per la propera vegada que ens veiem i me les deixeu provar! Va dona, si vosaltres us divertiu un munt fent-les!
ResponElimina